Bøger / faglitteratur

Bunkerne på Silkeborg Bad


Beskrivelse


I tekst og billeder beskrives de bunkere, der blev bygget på Silkeborg Bad og var en del af værnemagtens hovedkvarter i besættelsens sidste år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2013

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 16. apr. 2013

Fint og godt illustreret bog, som de mange, der interesserer sig for besættelsestiden, vil blive optaget af. Bogen vil gøre sig godt forsideudstillet sammen med de mange titler i gruppe 96.71.

De mange bunkere fra besættelsestiden er de eneste synlige tegn på denne vigtige periode i danmarkshistorien, og de har fortsat stor fascinationskraft. Således også i Silkeborg, hvor man har et bunkermuseum på det sted, hvor "Oberkommando der Wehrmacht" får sit hovedkvarter i Danmark fra november 1943. I den anledning bygger man forår og sommer 1943 godt 30 større og mindre bunkere, der beskrives i den nye bog. Der redegøres for byggeriet, indretningen og brugen af de mange bunkere, hvoraf flere i dag indgår i museumsformidlingen. Bogen er rig på illustrationer, som er sat op i et godt layout. Sprogligt er bogen også let at gå til, om end læserytmen for ofte bliver brudt på grund af for dårlig kommatering, og det bør gøres bedre i de kommende udgivelser, som museet annoncerer, at de har planer om.

Jens Andersen og Bent Baagøe Anthonisen har udgivet flere bøger om bunkere ved den jyske vestkyst, og heri forklares også godt om deres bygning og indretning.

Interessant og godt illustreret beskrivelse af de bunkere, der blev bygget på Silkeborg Bad og var en del af Værnemagtens hovedkvarter i besættelsens sidste år.