Billedbogen er anvendelig og aktuel nu og vil vedblive med at være det, og kan bruges sammen med børn fra 3-6 år, og er velegnet til brug i børnehaven og i hjemmet, men næppe anvendelig i indskolingen.
Illustrator ses hidtil ikke udgivet på dansk. Billederne er usædvanlige for en dansk illustrator, de er meget internationale og fri for det høje nordiske lys, horisontlinje og beskæring er også lidt uvante, men billederne fungerer godt. Der bruges blandingsteknik, dækkende tempera, akvarel og farvekridt. Figurerne er tegnet med sorte tykke konturstreger, øjnene er manga-agtige. Farverne er klare, der er en vis humor i billederne, og hænderne er utroligt virkelighedstro, mens baktusserne ikke er. Historien fortælles enkelt og ligefrem. Det er en alvidende og reflekterende fortæller der kører frem for at nå et bestemt og klart mål, men igen bruges også en frisk og ligefrem humor. Det lykkes. Der er derefter 2 sider om at vaske hænder og renlighed, og 2 sider til den voksne oplæser med fakta om hygiejne og bakterier.
Der bruges samme pædagogiske udgangspunkt, som i Oltens Ikke særlig snavsede, 2009, men fungerer bedre. Bogen bruger samme dramatiske skabelon som Egner brugte i Karius og Baktus og den er udgivet i serien Lille kloge bi zoomer ind på.
En vellykket og brugbar bog om et aktuelt emne på et tidspunkt, hvor der er efterspørgsel på bøger om dette emne. Bogen balancerer fint mellem humor og formidling af enkel viden.