Bøger / faglitteratur

Byen


Beskrivelse


Hvordan definerer man egentlig en by? Følg med byforskeren rundt på en arkitektur-, kultur- og civilationshistorisk overflyvning af emnet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 18. okt. 2018

Hvordan definerer man egentlig en by? Det er da let nok, tænker de fleste. Men stop lige op, tag en tænkepause og følg med byforskeren her rundt på en arkitektur-, kultur- og civilationshistorisk overflyvning af emnet og bliv både overrasket og klogere. Kan læses af alle interesserede.

Alle byer består af større eller mindre netværk, af mennesker, bygninger, veje og gader med netværk af kabler, rørføringer og kloakker, der tilsammen danner forbindelser. Ikke blot internt i den enkelte by, men også forbindelser og teknologiske og økonomiske netværk byerne imellem. Urbaniseringen har medført, at byen næsten ikke kender til grænser for vækst. Ingen by er med andre ord en ø, og giver det så mening at tale om, hvad der er by eller ej, når selv det åbne land er urbaniseret? Forfatteren er urban historiker ved Aarhus Universitet og påpeger via en række historiske og konkrete eksempler, at vi nærmer os en fremtid, hvor Byen, een stor bebyggelse, dækker hele kloden.

Som del af serien "Tænkepauser" lever bogen her på fornemste vis op til formålet at formidle forskning forståeligt og inspirerende for lægmand. Sproget flyder let og inspirerende, og her er tale om bogen du ikke vidste, du var interesseret i ... før du kom i gang. Fremtidens by er vi allerede indbyggere i.

Hvis man vil læse lidt videre om byudvikling, kan Fremtidens megabyerStorbyen og Storbyen anbefalesHvis man vil læse lidt videre om byudvikling, kan Fremtidens megabyer og anbefales.


litteratursiden.dk

d. 8. jan. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 8. jan. 2019

I Aarhus Universitetsforlag serie Tænkepauser er det denne gang urban historikeren Thelle, der på forbilledlig vis udbreder sig om byen som historisk og konkret størelse. Forfatteren Mikkel Thelle er...