Bøger / skønlitteratur / roman

Cajambre


Beskrivelse


Et utilsigtet drab på den smukke sorte kvinde Ruperta sætter gang i en række hændelser, som truer den sociale balance mellem sorte og hvide i det Colombianske stillehavsområde Cajambre. Hvad er sandheden om Rupertas død?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 7. mar. 2018

Et utilsigtet drab på den smukke sorte kvinde Ruperta sætter gang i en række hændelser, som truer den sociale balance mellem sorte og hvide i den Colombianske stillehavsregion Cajambre. Hvad er sandheden om Rupertas død? For dig, der holder af at læse farverig litteratur om forskellige kulturer.

En ung forfatter kommer til Cajambre-regionen i Colombia for at besøge sin morbror og moster og onkel, lige da der sker et drab på den lokale kvinde Ruperta. Forfatteren bliver vidne til lokalsamfundets reaktioner på hændelsen og den gådefulde udredelse af sandheden om mordet. Kun ved at finde frem til den skyldige vil de undgå at Rupertas sjæl ender med at vandre omkring i bjergene til evig tid. Ikke alt er, som det ser ud til i Cajambre, hvor overtro og traditioner spiller en stor rolle. "Cajambre" er Armando Romeros første bog på dansk.

Ordrig og farverig roman, der maler et levende billede af overtro, ritualer og kulturelle møder, og modsætninger i Cajambre i Colombia. Romanen formår på en fin måde både at være humoristisk og tragisk. Den er velskrevet og dragende.

Den mest kendte forfatter fra Columbia er "den magiske realismes" mester Gabriel Garcia Márquez. For nyligt er desuden udkommet en anden colombiansk forfatter på dansk med Ingen er evig på samme forlag som "Cajambre".