Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Cancer er visdom


Beskrivelse


Sidsel Cathrine Thevik (f. 1965) får i 2013 konstateret brystkræft. Hun fravælger både operation, kemoterapi og stråler i tillid til at hun, ved at arbejde med sine selvvalgte følelsesmæssige livslektier og livskald, kan forløse de konflikttemaer, hun mener har givet næring til kræften.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. aug. 2015

Er kræft en sygdom eller et tegn på healing? Til læsere af en sygehistorie med selv-healing uden konventionel medicin.

Thevik (f. 1965) får i 2013 konstateret brystkræft med udløbere til lymfebaner. Hun fravælger både operation, kemoterapi og stråler i tillid til, at hun ved at arbejde med sine selvvalgte følelsesmæssige livslektier og livskald kan forløse de konflikttemaer, hun mener har givet næring til kræften, men hun holder kontakten til hospitalet, hvor hun er til flere samtaler. Hun beretter her om hele forløbet, hvor hun arbejder med at gå med den indre natur, iblandet uddrag fra sine sygejournaler. Hendes kæreste Tom giver sin version af historien.

Thevik mener, at kræft ikke er en "forstyrrelse", men en meningsfuld biologisk proces. Det er i tillid til, at kræft er udtryk for kroppens selvvalgte følelsesmæssige livslektier for vækst og udvidet bevidsthed, hun helbreder sig selv uden brug af konventionel medicin. "Sygehistorien" er især god til de læsere, som i forvejen har et holistisk syn på sundhed og sygdom. For andre nysgerrige kan det være svært helt at fatte Theviks budskab og forstå den proces hun gennemgår. De gentagne brug af forkortelser hæmmer læsningen.

Thevik har tidligere skrevet Visdoms hviskerenIntelligente celler. Intelligente celler underbygger, med rod i biologien, Theviks forhold til sygdom og sundhed. Thevik henviser i bogen til Dr. Hamers forskning vedr. New German MedicineThevik har tidligere skrevet Visdoms hviskeren. underbygger, med rod i biologien, Theviks forhold til sygdom og sundhed. Thevik henviser i bogen til Dr. Hamers forskning vedr. New German Medicine.