Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Carl-Henning Pedersen 100 år


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling i anledning af 100-året for Carl-Henning Pedersens fødsel.

Seks kunsthistorikere bidrager med artikler om Carl-Henning Pedersens (f. 1913) kunstneriske udvikling, hans inspirationskilder, og hans forskellige kunstneriske udtryksformer. Med biografi og gengivelser af hans værker.

Indhold

  • 30 år med Henning - et lille indblik / Sidsel Ramson

  • Kunsten holder os levende - en status i anledning af Carl-Henning Pedersens 100 års dag / Hanne Lundgren Nielsen

  • Dionysisk iver / Hanne Lundgren Nielsen

  • Det maleriske og det litterære hos Carl-Henning Pedersen / Andrea Rygg Karberg

  • Carl-Henning Pedersen og den fotografiske impuls / Lotte Nishanthi Winther

  • Myteskabende fantasi - det folkelige som modmytologi / Lotte Korshøj

  • Biografi / Lotte Korshøj

  • Livets hjul er en rundkørsel i Herning - en introduktion til Carl-Henning Pedersens udsmykningskunst . - Digte af: Carl-Henning Pedersen / Jens Tang Kristensen ; Jens Tang Kristensen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 2. maj 2013

For kunstinteresserede der holder af Carl-Henning Pedersens sprudlende og poetiske billedunivers.

Kunstbogen med det indbydende og farvestrålende omslag knytter sig til en udstilling i anledning af 100-årsdagen for COBRA kunstneren Carl-Henrik Pedersen, der vises på ARKEN i København og i Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning. Fem kunsthistorikere bidrager med artikler om hans kunstneriske udvikling, hans inspirationskilder, og hans forskellige kunstneriske udtryksformer. Artiklerne tager udgangspunkt i et forskningsprojekt der søger at forstå Carl-Henning Pedersens kunst på et nyt, videnskabeligt grundlag. Bogen har talrige fine farvegengivelser, der viser kunstnerens univers af bevidst naive og myteskabende figurer. Til sidst en kronologisk biografi: "Carl-Henning Pedersen 1913-2007" og en værkliste.

Der er en ret righoldige litteratur om Carl-Henning Pedersen. Blandt de nyere er Mikael Wivels store bog Carl-Henning Pedersen, 2003, der blev udgivet i forbindelse med en udstilling da kunstneren blev 90 år.

En smuk kunstbog om den folkekære og produktive billedkunstner, med anledning i 100-året for hans fødsel. Artikler af kunsthistorikere og gode gengivelser af værker fra hans farverige og drømmende billedverden.