Introduktion til ny og anderledes metode til at lære at læse det kinesiske sprog for både børn og voksne.
Forfatteren, der er kineser bosiddende i England, har ønsket at opfinde en ny og visuel metode til at lære sine børn at læse det kinesiske sprog. Det indlæres normalt ved at tage udgangspunkt i 180-215 radikaler, som er grundstammen i kinesiske tegn. Chineasy-metoden har brudt disse tegn ned i nogle få grundlæggende former, så den studerende kan nøjes med at lære færre og enkle radikaler, som forfatteren kalder byggeklodser. Tegnene er tegnet ind i små vignetter, der skal bevirke, at man lettere kan huske betydningen af dem. Metoden går dernæst ud på at forstå logikken i sammensætningen af tegnene, så kendskabet til få tegn og logikken bevirker, at man let får kendskab til mange udtryk og vendinger. Det er det skriftlige sprog, der er i fokus. Der er anvisninger på udtale af ordene, men det er sekundært. På ted.com kan man se et filmklip, hvor forfatteren holder et foredrag om metoden.
Det er en anderledes metode til sprogtilegnelsen, der egner sig til selvstudium. Grafisk er det en meget smuk bog, der bærer præg af, at forfatteren er datter af hhv. en kalligraf og en keramiker. Æstetikken er højt prioriteret sammen med den nytænkende pædagogiske metode.
Der findes mange lærebøger i kinesisk, der dog retter sig mere mod både det talte og skrevne sprog, fx Når Kina bliver din arbejdspladsKinesisk for alle. Bind 1 og Kinesisk for alle. [Bind 1]Der findes mange lærebøger i kinesisk, der dog retter sig mere mod både det talte og skrevne sprog, fx Når Kina bliver din arbejdsplads og Kinesisk for alle. [Bind 1].