Bøger / skønlitteratur / roman

Chokoladeheksen


Beskrivelse


Vianne og hendes to døtre lever anonymt og fredeligt, om end ikke lykkeligt, i deres lille lejlighed ovenover chokoladebutikken på Montmartre. Alt dette ændres imidlertid, da en charmerende, men skrupelløs kvinde som en stormvind kommer ind i deres tilværelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lene Kristiansen

2008

Enkelte elskere af Chokolade, bog såvel som film, vil have svært ved at sluge de fantasyelementer, hekseri og magi, som er trådt klart i forgrunden i fortsættelsen her. De allerfleste vil lade sig rive med og få en herlig læseoplevelse med mange billeder på det indre lærred.

5 år er gået, Vianne har slået sig ned på Montmartre i Paris, lagt al magi på hylden og fået en tilværelse med ro og stabilitet. Mest for børnenes skyld, Anouk, næsten teenager og Rosette på 4, med andre færdigheder end de normale, at tale og gå. Vianne bestyrer en mindre chokoladebutik, og har fået en kedelig men pengestærk kæreste. Roux er tilsyneladende ude. Med Zozies ankomst forandres alt. Svindler, identitetstyv og som heks bekendt til det onde, forblænder hun alle. I den lille familie ser hun sin chance, ikke mindst med Anouk, som har svært ved at håndtere sine magiske evner og finde et ståsted. Zozie får sat gang i butikken, i Vianne, snuset sig frem til alles hemmeligheder, og det afsluttende opgør er en fantasyroman værdigt. Synsvinklen skifter mellem de to kvinder og Anouk, men sprogligt uden de store forskelle.

Som Chokolade, farverig og levende med et helt særligt persongalleri.

En 2'er for fuld udblæsning! Det gode kontra det onde, gysende og hyggelig på en gang. Budskabet om den svære overgang til voksenlivet samt accepten af egne evner og muligheder er indhyllet i accelererende magi og sansemættende chokoladedufte. Nydes bedst i én (og skal siges, temmelig stor) mundfuld.


litteratursiden.dk

d. 18. feb. 2008

af

af

Maike Albertsen Zwoch

d. 18. feb. 2008

Atter en rigtig god historie med masser af magi og dejlige personer - "Chokolade" fortsætter. Delikat! Også uden at have læst "Chokolade" kan man roligt gå i gang med "Chokoladeheksen" - forhistorien ...


Jyllands-posten

d. 14. feb. 2008

af

af

Annelise Vestergaard

d. 14. feb. 2008


Kristeligt dagblad

d. 25. mar. 2008

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 25. mar. 2008


Weekendavisen

d. 25. jan. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 25. jan. 2008


Berlingske tidende

d. 19. jan. 2008

af

af

Else Cornelius

d. 19. jan. 2008