Bøger / faglitteratur / biografier

Churchill - et portræt i billeder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem 364 fotos og illustrationer skildres Winston S. Churchills (1874-1965) liv og politiske levned.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2009

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 10. aug. 2009

Til historisk interesserede og læsere af store politiske biografier.

Winston Churchill (C) fødtes som søn af en fremtrædende politiker og indledte sin karriere som krigshelt i de engelske kolonier. Som 25-årig indvalgtes han i parlamentet, fik tidligt centrale ministerier, men måtte gå af pga. Gallipoli-fiaskoen 1916. I 1930'erne advarede han profetisk mod den tyske oprustning og overtog maj 1940 premierministerposten. C blev herefter Englands store krigsleder, og hans afvisning af forhandling med Hitler, da England stod alene efter Frankrigs fald, fik afgørende betydning for forløbet af 2. verdenskrig. Gilbert er førende ekspert med bl.a. den centrale biografi Winston Churchill : manden bag myten, dansk 2004. Bogen fortæller C's liv gennem billeder såvel privat som offentligt i krig og fred i en samling på 364 udvalgte fotografier og tegninger ledsaget af Gilberts tekster. Billederne er velvalgte og illustrative, og konceptet er bl.a. i kraft af Gilberts fine oplysende ledsagetekster sammenkædet til et helstøbt værk, der trods status af billedbiografi godt kan stå alene for læsere med historisk forhåndsviden.

Om emnet primært Churchill - statsmand og myte og Winston Churchill : manden bag myten. Bogen kan supplere begge med sit fine billedmateriale.

En fornemt sammensat helstøbt billedbiografi om en af det tyvende århundredes største politikere af Churchill- eksperten Martin Gilbert. Bogen kan med fordel supplere hans centrale Churchill-biografi fra 2004.


Militært tidsskrift

Årg. 138, nr. 3 (2009)

af

af

Poul Grooss

Årg. 138, nr. 3 (2009)