Bøger / faglitteratur / fotografier

Cider i Europa : landskaber, mennesker, produktion og gastronomi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 16. aug. 2018

Flot og inspirerende fotobog for ciderentusiaster, og andre som ønsker at blive klogere på cider-produktionen og anvendelsen i Europa.

"Cider i Europa" er en gennemillustreret bog, udarbejdet af fotograf Sara Gents og cider-producent på Fejø, Jeppe Gents. Den kommer bredt omkring alle aspekter af cider og cider-produktion og fortæller bl.a. om cider-produktion og producenterne på Fejø i Danmark, Spanien, England og Wales, Frankrig og Tyskland. Den indfører også læseren i historien og traditionerne bag produktionerne ligesom den giver gode råd til, hvordan hvor og hvordan cider kan nydes og anvendes gastronomisk. Indimellem afsnittene findes faktasider med korte beskrivelser af cider-landskaberne, råvarerne, Keeving-mysteriet (overklaring) og til sidst tips om, hvordan man selv kan producere cider.

Den mest tilbundsgående bog om cider på dansk. Det er en informativ og flot fotobog, som fortæller om alt det, man har brug for at vide, og mere til. Den giver i den grad lyst til at prøve kræfter med cider-produktion og ikke mindst til at besøge de smukke cider-landskaber i Danmark og i Europa.

Most & ciderThe new cider makers handbook introducerer til, hvordan man som nybegynder kommer i gang med at lave sin egen most og cider. The new cider makers handbook er en omfattende bog på engelsk med informationer om, hvordan man kan dyrke sine egne æbler og med opskrifter på, hvordan man kan lave ciderMost & cider introducerer til, hvordan man som nybegynder kommer i gang med at lave sin egen most og cider. er en omfattende bog på engelsk med informationer om, hvordan man kan dyrke sine egne æbler og med opskrifter på, hvordan man kan lave cider.Informationer og udgaver