Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Claus og gaven


Beskrivelse


Mor og Claus forbereder en skattejagt, som skal hjælpe far frem til fødselsdagsgaven fra Claus, men der er også en overraskelse til moren i Claus' gave!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Helle Andersen

2006

Målgruppen er begynderlæsere i 1.-2.kl. Bøgerne er velegnede både til selvlæsning og til læsetræning eller læsekursus i skolen. Opgaveark findes på forlagets hjemmeside.

3. og 4. bog om Claus i serien Mini zoom med kategorien mellem i sværhedsgrad. Tove Krebs Langes farverige og indbydende illustrationer, hvor alle personer har herlige velformede næser, understøtter fint Lars Holmgaard Jørgensens velfortalte hverdagshistorier. Der er seks overskuelige kapitler, typisk 1-3 linjers tekstafsnit og mange lydrette ord. I Claus og gaven forbereder mor og Claus en skattejagt, som skal guide faren frem til fødselsdagsgaven fra Claus. Forsiden viser således lutter fornøjede familiemedlemmer, og som en pointe er der også en overraskelse til moren i Claus' gave. Bogen er dialogfyldt, og sproget er klart og enkelt. I Claus og posedamen får Claus ros for sin evne til at spare op. Det for aldersgruppen lidt svære ordsprog "Mange bække små gør en stor å", har Claus hørt både faren og posedamen sige. Med en fyldt sparegris begiver han sig til banken, for at sætte pengene ind på bankbogen. På vej gennem parken driller fire drenge ham og snupper hans penge. Posedamen har set det hele og hjælper ham. Dog først da banditterne er væk! I bogen blandes nutid og datid, og der er mindre dialog og mere tanker og beskrivelser.

Fødselsdag er et velkendt emne. Posedame-begrebet er derimod ikke tidligere introduceret i letlæsningsbøger.

To fine læse- og billedoplevelser for 7-8-årige.