Bøger / skønlitteratur / roman

Creole Belle


Beskrivelse


Krimi. Dave Robicheaux er indlagt på et hospital. Men så dukker der et lig op, indfrosset i en isblok, og sammen med Clete Purcel begynder Dave at trevle en omfattende sag op, hvor ondskaben konstant stikker sit grimme ansigt frem.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. okt. 2014

Ondskab fra fortiden og et lig indfrosset i en isblok. Velkommen til en hårdkogt og stemningsmættet sydstats-krimi primært henvendt til et mandligt publikum.

Efter et skyderi er Dave Robicheaux indlagt på et hospital i New Orleans. Men så forsvinder nogle kvinder og Dave må rejse sig fra sygesengen. Sammen med sin gamle ven, Clete Purcel, graver han dybt i en sag, der blandt andet indeholder olie, nazisme, moderne slaveri og mord. Kort sagt en klassisk sag for Robicheaux. Den erfarne forfatter James Lee Burke blander de stemningsfulde beskrivelser med hårdkogt vold og poetiske betragtninger om livet. I 1987 udkom The Neon Rain ( Neon regn ), første bind i serien om Dave Robicheaux. "Creole belle" er bind 19.

En omfattende, velskrevet, spændende og rørende fortælling fra sydstaterne. Nye læsere af Burke bør bestemt ikke starte her, men for de mange fans er "Creolle belle" en Burke i topform. Udover det spændende plot, leverer Burke en fremragende stemning og en skarp kritik af det amerikanske samfund - i denne ombæring primært olieindustrien. Det er også historien om at blive gammel, om venskab og ikke mindst om det gode og det onde i mennesket.

En kold vind har noget af den samme hårdhed, der appellerer til de mandlige læsere, og derudover vil jeg anbefale Cormac McCarthys bøger, hvor vold og død hører sammen med skønhed og poesi.


Berlingske tidende

d. 18. okt. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. okt. 2014


Weekendavisen

d. 17. okt. 2014

af

af

Morten Hesseldahl

d. 17. okt. 2014