Bøger / faglitteratur / vejledninger

Croquis, tegning, maleri


Beskrivelse


Teknikker til at tegne og male med menneskekroppen som tema.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2017

af

af

Søren Møller

d. 10. feb. 2017

En uddybende bog om at tegne og male, - med croquis-tegning som udgangspunkt. For voksne begyndere og viderekomne.

Croquis-tegning er en gammel disciplin inden for kunsten, hvor man tegner efter model, som ofte kun står i få minutter i hver position. Dermed presses tegnerens evner til at se og gengive det væsentlige meget hurtigt. Forfatteren er lærer i tegning og maleri. I indledningen skriver han overordnet om, hvad billedkunst er, og hvad man kan få ud af at lave billeder. Herefter vises og beskrives en lang række tegninger af modeller udført på forskelligt underlag med blyant, tusch, farvekridt og akrylfarver. Med de sidste i brug tages der også grundigt fat om farvelære, blanding og øvelser, hvorefter der vises og beskrives en række af akrylmalerier med modeller som motiv.

Mange personlige tanker, ideer og anvisninger til tegning og maleri med en lang række billed-eksempler i godt gengivet farvetryk. Tekstens disponeringer, formuleringer, gentagelser, og sparsom brug af kommaer, gør den lidt besværlig at læse. Og der er passager, hvor man, mere end i mange andre bøger, må stoppe op og tænke godt efter, hvad mon forfatteren lige mener.

I flere generelle bøger om tegning er croquis beskrevet i kort form. Specielt findes CroquisAt tegne menneskerTegn kroppen på 15 minutter, At tegne mennesker og Tegn kroppen på 15 minutter, som alle er mere stramme i deres opbygning og klarere i deres udtryksformI flere generelle bøger om tegning er croquis beskrevet i kort form. Specielt findes Croquis, og Tegn kroppen på 15 minutter, som alle er mere stramme i deres opbygning og klarere i deres udtryksformI flere generelle bøger om tegning er croquis beskrevet i kort form. Specielt findes Croquis, At tegne mennesker og , som alle er mere stramme i deres opbygning og klarere i deres udtryksform.Informationer og udgaver