Bogen henvender sig til historieinteresserede, særligt dem der interesserer sig for Den kolde krig. Bogen kan endvidere anvendes af gymnasieelever.
Forfatteren er født i Nordirland (1950), men bosat i USA. Som reporter for Washington Post var han udstationeret i Moskva under Sovjets sammenbrud. Under Den kolde krig var angsten for en atomar verdenskrig en del af den kollektive bevidsthed. I oktober 1962 var det ved at gå galt. Sovjetunionen var i hemmelighed gået i gang med at opsætte atomvåben på Cuba. 16. oktober opdagede amerikanerne atomaffyringsramper på østaten. Det blev starten på Cubakrisen. Bogen beskriver krisen dag for dag og til sidst, da verden stod på randen af en atomkrig, minut for minut. Forfatteren har haft adgang til arkivmateriale, der tidligere har været hemmeligholdt, lige som han har foretaget en række interviews med personer, som havde en rolle under de dramatiske dage.
Cubakrisen er beskrevet i mange bøger, artikler, film mm. Bogen indbefatter nyt materiale. Fejl i tidligere værker korrigeres. Fx ansigt-til-ansigt myten, som optræder i filmen "Tretten dage" og i flere standardværker, affærdiges som ikke korrekt.
Forløbet indeholder mange dramatiske sidehistorier. Bogen griber læseren, og det er svært at lægge den fra sig, når først man er gået i gang. Der er en konstant cliffhanger om, at Jorden måske går under på næste side. Et nyt hovedværk i litteraturen om Cubakrisen!.