Bøger / faglitteratur / kogebøger

Cucina italiana


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2011

af

af

Kent Skov

d. 17. aug. 2011

Til det seriøse kogebogspublikum, der vil bruge opskrifterne og have anekdoter, stemningsbilleder og den indsigtsfulde lokalkolorit med.

Flot og ambitiøst tilrettelagt grundkogebog om det italienske køkken af de kendte dansk-italienske brødre. Bogen tilstræber og lykkes med at beskrive og komme godt rundt om det italienske køkkens mangfoldighed. Bogen er bygget op om det italienske køkkens væsentligste råvarer og retter baseret på kød, fisk, skaldyr og grøntsager kombineres med selvstændige afsnit om bærende ingredienser og basisretter som olivenolie, balsamico, brød, gnocchi, grøntsager, skinke, pesto, ris, polenta og pasta m.m. Påfaldende er kun det bemærkelsesværdige fravær af et selvstændigt afsnit om oste. Bogen rummer et væld af opskrifter på alt fra de kendte, traditionelle og mindre kendte retter fra antipasti til desserter, til slægtens særlige egnsretter fra Sardinien. Flotte natur- og madfotos.

Forfatterne står sammen og hver især bag andre kogebøger: Ikke altid pizza og Brødrene Harders italienske køkken. TH udgiver desuden bøger om italienske kultur- og samfundsforhold. Anders Grøndahls bøger er mere anekdotiske, fx Den hemmelige italienske madklub "Guldgaflerne", og vi er tæt på de store Sølvskeen og Made in Italy.

Den hidtil mest gennemarbejdede og mest veltilrettelagte bog om det italienske køkken af de to kendte dansk-italienske brødre. Bogen vil både tilfredsstille det nysgerrige og det kræsne kogebogspublikum.