For idrætsstuderende og for de mest dedikerede cykelentusiaster, der her konfronteres med nye lag af tolkninger af det professionelle cykelunivers.
Aage Hofmann har en akademisk baggrund, og har bl.a. skrevet en ph.d. om dansk arbejderidrætskultur. Han påviser og diskuterer ligheder mellem det sportslige og det religiøse univers og trækker både på en omfattende læsning af idrætsforskning og religionshistorie og på egne erfaringer som aktiv amatørrytter i begyndelsen af 1960'erne og ivrig motionsrytter sidenhen. De professionelle cykelryttere lever et asketisk liv der kan sammenlignes med de middelalderlige munkes. De bringer lidelse og ofre, der ifølge den franske filosof Georges Bataille kan paralleliseres ved Jesu død på korset, og de største ryttere kan ved deres sejre opnå udødelighed. De teoretiske betragtninger er krydret med oplevelser på landevejene, reportager fra store øjeblikke i cykelhistorien og af interviews med cykelryttere, og bærer præg af forfatterens store begejstring for sporten.
Det mytologiske aspekt omkring Tour de France dyrkes i varieret grad i den righoldige litteratur om de professionelle cykelheltes bedrifter, mens antologien Fra Buddha til Beckham : karisma og suggestion i sport og religion, 2005 i en række tekster specifikt kobler religion og idræt.
I bogen kobles (cykel-)sport og religion. Den er skrevet med stor indsigt i emnet, og vil især henvende sig til læsere, der deler forfatterens store veneration for cykelsporten og dens helte.