Bøger / faglitteratur

Da amerikanerne gik hver til sit


Beskrivelse


Med afsæt i sine reportager og møder med helt almindelige mennesker tegner korrespondenten Johannes Langkilde (f. 1977) et personligt portræt af fire omvæltende år i USA's historie - fire år, der viser en dyb splittelse i det amerikanske samfund.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 29. sep. 2017

Tidligere USA korrespondent for DR, Johannes Langkilde, tegner et portræt af USA gennem fire år. Til interesserede i amerikansk kultur og politik.

Som korrespondent i USA rejser man meget rundt og får på den måde indblik i hvor mange facetter, splittelse og skæbner, der er i det store land. Bogen er skrevet af Johannes Langkilde i samarbejde med Rikke Hyldgaard. Langkilde bliver korrespondent for DR i USA, netop som Barack Obama tager hul på sin anden embedsperiode, han er således også tilstede i hele valgkampen, der ender man at Donald Trump bliver valgt til præsident. Bogen er inddelt i kapitler der hver omhandler en historie eller reportage i perioden. Lige før teksten er det vist med grafik hvor i USA reportagen finder sted. Bogen er illustreret.

Langkildes historier er gode og vedkommende og viser skæve og anderledes sider af USA, bl.a. fra potfarmeren i Oregon, raceurolighederne i Ferguson og selvfølgelig fra magtens hovedstad Washington. Flere af historierne i bogen har tidligere været bragt i tv.

Bogen minder om andre bøger der også går bag facaden på USA som fx Come on AmericaGlimt af Amerika af TV2s korrespondent Jesper Steinmetz og Glimt af AmerikaBogen minder om andre bøger der også går bag facaden på USA som fx Come on America af TV2s korrespondent Jesper Steinmetz og .


Berlingske tidende

d. 26. okt. 2017

af

af

Per Stig Møller

d. 26. okt. 2017


Jyllands-posten

d. 8. dec. 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 8. dec. 2017