Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Da håbet vendte tilbage : om at overvinde stress og depression


Beskrivelse


Beretning om forløbet af en stressrelateret depression samt gode råd til at tackle den.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 19. jan. 2011

Helle Eriksen savnede selv, da hun for nogle år siden blev ramt af en stressrelateret depression, noget litteratur, der gik bag om de lægefaglige punktopstillinger, biologiske facts og psykosociale forklaringer. Det prøver hun at råde bod på ved denne egenberetning. Bogen er derfor især til andre stressramte og deres familier, omgangskreds og kolleger.

I første kapitel får vi et overblik over Helles forløb, der startede i forbindelse med et parforholdsbrud kombineret med ekstremt høje krav på arbejdspladsen, som slet ikke var lydhør overfor hendes sigen fra. Herefter følger kapitler med brede overskrifter som: Find dine værdier, lær at leve i nuet, sådan tackler du din omverden, stilhed efter stormen, 10 gode råd og endelig en lille afslutning om, hvordan livet former sig for Helle nu. Det gennemgående budskab handler om at sætte overliggeren noget lavere fx mindre ambitiøse krav til bolig og andre præstationer. Accepter dig selv sådan som du er. Det lykkes Helle Eriksen at få mange nuancer med. Hun skriver i et godt, flydende sprog.

Andre har de senere år skrevet om deres stress og helbredelse: Jeg havde lagt alle viskestykkerne sirligt sammen - i køleskabet, 2009, hvor 10 kvinder beretter, Ned og op med stress, 2009 - Pernille Rosenkrantz-Theils historie og En arbejdsnarkomans bekendelser, 2010.

Men nærværende titel vil absolut også få læsere. Den er velskrevet og helt igennem relevant i sine beskrivelser, råd og sine oplæg til refleksion over egen situation.


Sind bladet

Årg. 40, nr. 2 (2011)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 40, nr. 2 (2011)