Bøger / skønlitteratur til børn

Da Lille Madsens hus blæste væk


Beskrivelse


Billedbog. Stormen blæser i Byen ved Skrænten. Lille Madsens hus river sig løs og lander på toppen af Ben-Brækker-Bjerget. Hvordan skal Lille Madsen få mad, og kan man redde ham tilbage til byen?

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2008

af

af

Else Lerche

d. 12. aug. 2008

En skøn billedbog som vil falde i de 3-7-åriges smag, også i den voksne oplæsers. Er den læst højt en gang, vil børn kunne billedlæse den selv.

Strids streg og herlige lune, også i teksten, er velkendt fra andre af hans titler. Den genfindes også her i den spektakulære, lidt vilde historie. En voldsom storm blæser i Byen ved Skrænten. Lille Madsens hus ligger yderst, rives løs og lander på Ben-Brækker-Bjerget. De bekymrede beboere ved ikke alt det gode, de skal gøre, for at hjælpe ham. De sender mad og ting, de selv finder uundværlige op til ham. Fire stærke mænd bestiger bjerget for at redde ham, men pludselig glider huset ned ad bjergsiden og lander på sit gamle fundament. Teksten, håndtegnet, er god at læse højt, og historien fortalt i et sprog med både lune og et glimt i øjet. Illustrationerne står godt til teksten. De udstråler humor og liv og er tegnet i Strids vanlige vilde, let overdrevne streg. Der er ikke megen baggrund, men mange finurlige detaljer at gå på opdagelse i. Farverne er stærke og klare. Forsiden af det løsrevne hus gør, at man må vide, hvad der er sket. Bagsideteksten er ganske kort.

Historien er helt sin egen. I eventyret om De tre små grise er ulven skyld i at huse blæser om. I Herbert blæser væk, 1995 blæser Herbert ud over havet, men vender hjem til huset igen.

Tekst og illustrationer er en helhed og skaber en herlig, fantasifuld historie med et finurligt billedunivers. Og Strid afslører at vi i vor hjælpsomhed mest tager udgangspunkt i os selv.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2013

af

af

Tove Damgaard

d. 18. dec. 2013

En stor, lille bog om mennesker, der hjælper hinanden - og om skinker og kanoner og hvad en frygtelig storm kan medføre. Jakob Martin Strid har skrevet og tegnet mange dejlige bøger til børn – og til ...


Information

d. 21. aug. 2008

af

af

Peter Nielsen

d. 21. aug. 2008


Kristeligt dagblad

d. 8. nov. 2008

af

af

Sara Nørholm

d. 8. nov. 2008


Kristeligt dagblad

d. 12. sep. 2008

af

af

Sara Nørholm

d. 12. sep. 2008


Weekendavisen

d. 5. sep. 2008

af

af

Damian Arguimbau

d. 5. sep. 2008


Berlingske tidende

d. 23. aug. 2008

af

af

Kari Sønsthagen

d. 23. aug. 2008