En faglig velfunderet og detaljerig skildring af det dansk-amerikanske samarbejde mellem efterretningstjenesterne under og lige efter besættelsen. For interesserede i efterretningstjenesternes og den kolde krigs historie.
Beretningen om samarbejdet mellem de amerikanske og danske efterretningstjenester i perioden lige før den kolde krigs udbrud og Danmarks NATO-medlemskab er en let omskrevet udgave af forfatterens ph.d.-afhandling, så bogen er godt bestykket med kilder, litteraturhenvisninger og noter, som det forventes i en videnskabelig afhandling. Når det er sagt, må det føjes til, at skildringen af efterretningsfolkenes, diplomaternes, officerernes og politikernes kontakter er ganske spændende, og læseren får et levende indtryk af de første efterkrigsår, hvor både stormagten USA og det stadig neutrale Danmark søgte alliancepartnere og informationer om forholdene bag jerntæppet.
Efterretningstjenesternes rolle under den kolde krig bliver endevendt i disse år. Peer Henrik Hansens beretning fra perioden 1943-48 bygger på oplysninger fra de mere tilgængelige amerikanske arkiver og giver ny og hidtil ukendt viden om efterretningssamarbejdet med USA i 1940'erne.
Et vigtigt og velskrevet historisk værk, der fortæller om de tidligste kontakter mellem USA og Danmark på efterretningsområdet og dermed giver den historisk og politisk interesserede læser ny viden om dansk sikkerhedspolitik i årene lige efter 2. verdenskrigs afslutning.