Bøger / skønlitteratur / roman

Dagdriverbanden


Beskrivelse


I Californiens solbeskinnede Monterey er livet som dagdriver let, så længe der er penge på lommen og glasset er fyldt. Men under overfladen lurer modløsheden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 8. sep. 2011

Til læsere af klassiske romaner.

Drømmen om det sorgløse driverliv finder i store dele brændstof i denne bog. Bogen er oprindeligt skrevet i 1935 af nobelprismodtageren John Steinbeck og var hans første store succes og gennembrudsroman. Dagdriverbanden er siden gået hen og er blevet en klassiker og filmatiseret flere gange. Historien handler om den heldige dagdriver Danny, der i det solbeskinnede Monterey arver to huse. Så længe der er penge på lommen og glasset er fyldt er der fest og glade dage for Danny og hans farverige følge af venner. Men under overfladen lurer rastløsheden og modløsheden, fremfor frihed føler Danny at han er låst fast. Til sidst tager Danny en beslutning der får hans venner til at få øjnene op, og se realiteterne i øjnene. Ved læsning kan man godt mærke, at bogen har nogle år på bagen, men humoren skinner stadig igennem, trods det lidt gammeldags sprog. Thomas Krogsbøl har nyoversat og har gjort et fint stykke arbejde.

Bogen er tidligere udkommet i mange forskellige udgaver. Denne udgave er er oversat af Thomas Krogsbøl, og er klart den version, der er mest moderne og tilgængelig i sit sprog, i forhold til Kai Friis Møllers oversættelse. Begge oversættelser er dog ret læsevenlige.

En klassiker der bør findes på et hvert bibliotek. Har man bogen i en tidligere udgave kan den undværes.


litteratursiden.dk

d. 18. juli 2018

af

af

Øjvind Fritjof Arnfred

d. 18. juli 2018

Steinbeck har begået et værk så tidløst som legenden om Kong Arthur, komplet med sombrero og vin i gallonflasker. 'Dagdriverbanden' er (endnu) én af de romaner, der understreger John Steinbecks forma...


Weekendavisen

d. 30. sep. 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 30. sep. 2011


Berlingske tidende

d. 8. juli 1995

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 8. juli 1995Informationer og udgaver