Bøger / faglitteratur

Danmark er en kvinde : på genopdagelse i den danske natur : et danmarksportræt i ord og billeder


Beskrivelse


Personlige oplevelser knyttes i ord og billeder til kulturhistoriske noter og betragtninger fra en række danske landskaber og naturlokaliteter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2009

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. okt. 2009

Indbydende og inspirerende bog om forfatterens genopdagelse af Danmarks natur og landskab som kilde til ny indsigt og fordybelse. Bogen appellerer til alle naturelskere og professionelle naturformidlere, samtidig med at bogen giver gode ideer til udflugtsmål.

I et godt og rigt sprog fortæller forfatteren og debattøren Rune Engelbreth Larsen om den begejstring over den danske naturs rigdom og skønhed, han nærmest som en åbenbaring har fået blik for. Som bymenneske kiggede han tidligere ud på naturen fra et bil- eller et togvindue og lod sig ikke særligt røre deraf. Men efter at have bevæget sig rundt og opdaget skønne naturperler i Danmark har Rune Engelbreth Larsen fået et nyt forhold til den danske naturarv og store dele af kulturarven, der altid har været en væsentlig inspirationskilde for forfattere og kunstnere. I bogen, der har format som liggende A4, 24 x 30 cm, beskrives en række smukke danske naturfænomener fra Skagen til Bornholm med gengivelse af forfatterens egne, utroligt smukke fotografier på venstresiderne, mens den letlæste tekst med righoldige henvisninger til litteratur og billedkunst løber på højresiderne.

Niels Houkjærs smukke bøger, Det er Danmark og De danskes øer, indeholder også mange, relevante henvisninger til dansk litteratur og kunst.

Naturen og landskabet kan skabe "konkret og fælles betydning af, hvad Danmark er", og den smukke bog giver lyst til selv at komme ud og opleve det.


Kristeligt dagblad

d. 30. dec. 2009

af

af

Michael Stoltze

d. 30. dec. 2009


Natur og miljø

2009, nr. 4

af

2009, nr. 4