Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Danmark rundt i kajak : eventyr under isvinteren 2009-10


Beskrivelse


Erik B. Jørgensen fortæller om, hvordan han har sejlet rundt om Danmark i havkajak om vinteren. For hver dag fortæller han fakta om turen og om sine oplevelser, sine tanker og om mennesker han har mødt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. okt. 2011

Først og fremmest til det stigende antal, der interesserer sig for at sejle i havkajak, men også til læsere af bøger om friluftsliv og eventyrlige oplevelser.

Erik B. Jørgensen er foredragsholder, tidligere jægersoldat og medlem af Siriuspatruljen m.m. I 2010 udgav han bogen Oplevelser i ukendt land, hvor han fulgte i Knud Rasmussens fodspor. I denne nye bog fortæller han om, hvordan han som den første dansker har sejlet rundt om Danmark i havkajak om vinteren - og det tilmed i isvinteren 2009-10. Bogen er bygget op som en dagbog, hvor han for hver dag fortæller fakta om turen - overnatning, distance roet, antal rotimer, bølger og vind - samtidig med at han fortæller om sine oplevelser, sine tanker, mennesker han har mødt og om hvordan han klarer sig i kulden. Bogen er illustreret med en bunke fotos, som giver et godt indtryk af turen og af hvor koldt - og smukt - det må have været.

Vi har ikke andre lignende beretninger fra Danmark, fra Grønland har vi Grønland : på eventyr i kajak, 2005 og flere bøger af John Andersen og fra Tibet Den sidste flod fra 2001.

Erik B. Jørgensen fortæller lige ud af landevejen. Selv om der i princippet sker det samme hver dag - pakke sammen, ro, slå telt op, føre sin blog ajour, skrive dagbog og checke vejrudsigten - bliver det alligevel ikke kedeligt at læse. Han har et godt blik for naturen og de mennesker, han møder. For kajakfolket er der desuden en bunke tips til udstyr, og hvordan man planlægger og gennemfører sådan en tur.