I serien De store fagbøger kan denne også læses selvstændigt eller bruges til undervisning, faglig læsning og emne-og projektopgaver fra ca. 4.-6. klasse samt til ældre elever med læsevanskeligheder. I undervisning eller som almen orientering om Danmark også for nydanskere vil bogen være særdeles velegnet.
I indledningen bliver Danmark præsenteret med beliggenhed, som et kongerige og velfærdssamfund. I 21 opslag følger så en fremstilling af landet, først topografien, et land skabt af is og en beskrivelse af de første danskere fra stenalder til vikingetid, middelalder med reformation, enevælde og koloniherredømme til stavnsbåndets ophævelse og Grundloven i 1849. Derefter besættelsen, indvandringen, baggrunden herfor og diskriminationen. Desuden velfærdssamfundet fra vugge til grav, samt Danmark i Verdenssamfundet. Også om klima, dyre- og planteliv og næringsliv. Bogen er gennemillustreret med flotte fotos, tegninger, diagrammer og malerier. Der er mange bokse med ekstra, interessante oplysninger. Den slutter med årstalsliste, stikord og litteratur- og webhenvisninger.
Geografforlaget udgav i 2007 Jeg læser om Danmark. Den er væsentlig lettere at læse end denne udgivelse, men er noget af det nyeste specifikt om Danmark for de yngre læsere.
Bogen giver en glimrende, allround beskrivelse af Danmark. Nok er bogen på relativt få sider, men den kommer rigtigt godt rundt om emnet og kan bruges af et bredt publikum både i skole- og børnebiblioteksregi.