Bøger / faglitteratur / billedværker

Danmarks kyster : en fotografisk fortælling. Bind 2 : Øerne og Bornholm


Beskrivelse


Fotografisk billedværk, der skildrer de danske kyster, strande og havne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2015

af

af

Søren Møller

d. 6. aug. 2015

To flotte fotobøger om Danmarks kyster. Til nydelse og inspiration for lokale og turister.

Fotografen har berejst de danske kyster og viser ca. 300 farvefotos fordelt på to bind. I bind 1 kommer man Jylland rundt mod urets retning med start i Randers og slut i Aarhus. I bind 2 går turen rundt om Fyn, Langeland, Tåsinge, Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm. Hvert billede fortæller en lille historie om landskabsformer eller vejr og årstider, planter, vilde dyr eller husdyr, og mennesker, der færdes ved kysterne i arbejde eller hobby. Man ser havets nedbrydning nogle steder og opbygning andre steder. Her er kystbyer, landbrugskyster, sommerhusområder og naturkyster. Der er noget som forfalder, og noget der lever eller er under opbygning. I hvert bind er der ca. 25 små kapitler om en landsdels eller et særligt steds geologi, natur eller nutidsforhold skrevet af en geolog og en kunsthistoriker.

Allround skildring i fotos, godt blik for komposition, og trykt i top kvalitet på et tværgående sideformat, der giver billederne plads.

De danske kyster findes i forvejen rigt beskrevet, bl.a. i Danmarks kysterDet hemmelige Jylland, som er en overbliksgivende og allround guide til kysterne. I Det hemmelige Jylland har en fotograf over en vinter vandret og fotograferet motiver ved jyske kysterDe danske kyster findes i forvejen rigt beskrevet, bl.a. i Danmarks kyster, som er en overbliksgivende og allround guide til kysterne. I har en fotograf over en vinter vandret og fotograferet motiver ved jyske kyster.


Jyllands-posten

d. 13. juli 2015

af

af

Lars Ole Knippel

d. 13. juli 2015


Berlingske tidende

d. 2. okt. 2015

af

af

Torben Weirup

d. 2. okt. 2015Informationer og udgaver