Bøger / faglitteratur

Danmarks teglværker. Bind 2 : Fredensborg og Hørsholm kommuner


Beskrivelse


Præsentation af 28 historiske teglværker i Fredensborg og Hørsholm kommuner, opdelt efter sogn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 7. nov. 2014

Før i tiden var der op mod 3000 teglgårde og teglværker i Danmark. Bare i Fredensborg og Hørsholm kommuner var der 28. De beskrives i dette 2. bind af Danmarks teglværker. For interesserede i gamle håndværk og bygningshistorie.

Serien tager fat på "lokale" teglværker i Danmark. I dette bind behandles teglværkerne/teglgårdene i henholdsvis Hørsholm og Fredensborg kommune, der er underdelt i sogn. De enkelte teglværker/teglgårde er meget detaljeret beskrevet, og ledsages af fotomateriale, kort og statistik. Bogen, der er udgivet i hardback kvalitet afsluttes med en omfattende navne- og litteraturliste.

En meget grundig og gennemarbejdet bog der er skrevet på et letforståeligt og flydende dansk. Indeholder illustrationer af både nyere og gammel dato.

For yderligere litteratur om teglværker eller teglgårde se bind 1 i serien Danmarks teglværker. [Bind] 1, der beskriver 48 teglværker i Horsens kommune. Eller Teglværker - og Ole Teglbrænders breve, der dog har et meget lokalt prægDanmarks teglværker. Bind 1 : Horsens kommuneTeglværker - og Ole Teglbrænders breveFor yderligere litteratur om teglværker eller teglgårde se bind 1 i serien Danmarks teglværker. [Bind] 1, der beskriver 48 teglværker i Horsens kommune. Eller , der dog har et meget lokalt præg.


Journalen

2015, nr. 2

af

af

Thorleif Christiansen

2015, nr. 2