Bøger / faglitteratur

Dansk arkitektur siden 1754


Beskrivelse


Bogen der er skrevet af vores bedste arkitekturskribenter, giver et fortættet overblik over dansk arkitektur fra kongernes selvforherligende projekter til nutidens multikulturelle virkelighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Helle Winther Olsen

2008

Indbydende og rigt illustreret værk om dansk arkitekturs historie, der med en "less is more" forside med kølig, hvid tekst på rød baggrund sælger sig selv til enhver arkitekturinteresseret læser. Den kronologisk/tematiske gennemgang er anvendelig også til studie- og opgaveformål.

I 1754 blev Kunstakademiet grundlagt for at uddanne malere og arkitekter, og i de næste mere end 200 år var Danmark stort set selvforsynende med arkitekter, der både har arbejdet inden- og udenlands. Først i de senere år har vi set store udenlandske arkitekter optræde på dansk grund. Gennem 10 kapitler, der følger en tematisk kronologi og naturligt nok fokuserer på de store mestre, får vi en gennemgang af arkitekturens udvikling fra enevældets brug af bygninger som magtmanifestation frem til nutidens dekonstruktivisme og flertydige virkelighed i et mix af kulturer.

Bogen er en revideret udgave af Dansk Arkitektur 250 år, som udkom i 2004 med parallel engelsk tekst. Den nye udgave er udvidet med kapitel om den nyeste arkitektur, og fremtræder i øvrigt i halv og langt mere handy størrelse. Billedmaterialet er stadig flot, selv om det nogle steder er reduceret pga. bogens mindre format.

En indbydende, kortfattet, men sammenhængende og overskuelig dansk arkitekturhistorie, der kan bruges overalt. Det nye format er en gevinst i forhold til brugsværdien.


By og land

2008, nr. 78

af

af

A.T.

2008, nr. 78