Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dansk betonarkitektur


Beskrivelse


Betonens brug, historie og 21 udvalgte eksempler på dansk betonarkitektur.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 15. maj 2018

Betonens brug, historie og 21 eksempler på dansk betonarkitektur behandles i denne bog. For arkitekturinterresserede.

Inspirationsværk om betons mange egenskaber og muligheder i arkitekturen, med afsæt i danske arkitektureksempler. Der indledes med en kortere gennemgang af betonens anvendelse i Danmark. Hoveddelen af bogen er en gennemgang af 21 danske eksempler på anvendelse af beton i dansk arkitektur. Der dækkes en bred vifte anvendelser fra belægninger og infrastruktur til kirker, gymnasier og hospitaler. Fælles for de valgte strukturer, er betonen som midtpunkt og anvendelse ud over det regulære og grå betonbyggeri, mange nok tænker på automatisk. Hver eksempel gennemgås historisk og byggeteknisk, og ledsages af en mængde fotos, tekniske tegninger samt information om involverede fagfolk og videre læsning. Bogen afsluttes med et kortere appendisk til materialet beton.

Flot og dybt interessant værk om et ellers gråt byggemateriale og dets anvendelse i arkitekturen. Gennemgangene af de valgte strukturer dykker under overfladen, og giver en fin gennemgang, der kommmer omkring både det byggetekniske og arkitektoniske, i et tilgængeligt sprog. Beton bliver spændende og inspirerende.

Standardværket om beton er Beton-bogen, der fungerer som en teknisk håndbog for studerende og fagfolk. Denne bog har til formål at være en pendant indenfor betonarkitektur.


Grønt miljø

2018, nr. 2

af

af

Søren Holgersen

2018, nr. 2