Fascinerende fortælling om dansk bogfremstilling og de dygtige og engagerede fagfolk som var afgørende drivkræfter bag bogens udvikling i det 20. århundrede. En undværlig bog for bognørder, fagfolk og andre med interesse for bogvæsen.
Henrik Højgaard Sejerkilde fortæller om den udvikling dansk bogfremstilling gennemgik op gennem det 20. århundrede, hvor håndværket både blev raffineret og forsimplet. Ved indgangen til det nye århundrede blev bogen i højere grad et industriprodukt, som de fleste havde råd til at købe. Værket skildrer udviklingen fra omkring år 1900 og frem til år 2000 med fokus på afgørende udviklinger, og den betydning xylografer, typografer og illustratorer havde. Man kan fx læse om udgivelser fra Selskabet Bogvennerne og Forening for Boghaandværk, Aage Sikker Hansens ikoniske illustrationer til Johannes V. Jensens "Kongens Fald", Ib Andersens illustrationer til "Den fuldkomne fisker" og de kunstneriske udgivelser fra Brøndums forlag.
Et gennemresearchet og dybt inspirerende værk, som vi har manglet. Forfatteren har en kæmpe viden om emnet og formidler den på en engagerende måde. Bognørden vil få sig et herligt gensyn med værker fra bogreolen, mens en ny verden vil åbne sig for andre. Et helstøbt værk som giver en god forståelse for hvorfor danske bøger ser ud som de gør i dag. Rigt illustreret.
Den eneste samlede fremstilling af dansk bogdesign i det 20. århundrede. Den danske Bog beskriver dansk boghistorie fra middelalderen til ca. 1941.