Bøger / faglitteratur

Dansk kunst i 10'erne : 40 kunstnerportrætter


Beskrivelse


Portrætter af 40 udvalgte danske kunstnere, der har præget den danske kunstscene i 10'erne. Hvert portræt indeholder en præsentation og analyse af udvalgte værker, en beskrivelse af kunstnerens arbejdsmetoder, farvefotos og omtale af, hvordan værkerne er blevet modtaget.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2017

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 11. dec. 2017

Indsigtsfuld guide til den danske samtidskunst i 10'erne. For alle med interesse for nyere dansk kunst og for studerende på alle niveauer.

Bogen rummer portrætter af 40 udvalgte danske kunstnere, der har præget den danske kunstscene i 10'erne. De er med få undtagelser alle født i 1970'erne og uddannet på et kunstakademi i Danmark eller i udlandet; i alt 20 kvinder og 20 mænd. I indledningen gør forfatteren rede for en voksende talentmasse og den store mangfoldighed i kunstnernes virke, der er præget af omfattende samfundsmæssige ændringer i en stadig mere global verden. Hvert portræt indeholder en præsentation og analyse af udvalgte værker og en beskrivelse af kunstnerens arbejdsmetoder. Derudover er der farvefotos og en omtale af, hvordan værkerne er blevet modtaget. Bagerst i bogen er der en liste over fotografier og en litteraturliste med henvisninger til benyttede bøger og kataloger.

Lisbeth Bonde øser af sin store viden om dansk kunst fra sit mangeårige arbejde som kunstkritiker. Hun viser et imponerende kunsthistorisk overblik, der sætter værkerne i fokus og holder dem op mod samfundsmæssige tendenser. Bogen er både en guide til den danske kunstscene her og nu, men også et opslagsværk til fremtiden.

Lisbeth Bonde skrev sammen med Mette Sandbye i 2006 Manual til dansk samtidskunst, der omtaler 65 kunstenere i tiden fra 1990 og ca. 15 år frem.


Kristeligt dagblad

d. 19. dec. 2017

af

af

Erik Steffensen (f. 1961)

d. 19. dec. 2017


Billedpædagogisk tidsskrift

2018, nr. 1

af

af

Dorte Carlsen Baggenæs

2018, nr. 1