Flot og indbydende portræt af dansk landsbrug som erhverv i perioden fra 1945 til 2020. For den kultur- og landbrugsinteresserede læser.
Dansk landbrug gennemgår i perioden, 1945-2020, større forandringer end ellers i de ca. 6000 år danskere har dyrket jorden og haft dyrehold. En udvikling fra 200.000 små familiedrevne landbrug i 1945 til mindre end 8000 meget specialiserede og industrialiserede landbrug i 2020. Bogen har en lang række tematiske kapitler. Her er overskrifter som "Udvikling og rammevilkår for dansk landbrug", "Redskaber, maskiner og følgeindustrier", "Uddannelse, rådgivning og videnskab i en foranderlig tid", "Landsbrugspolitik og andelsbevægelse" og "Miljø og klima". Der er også et kapitel med fokus på kvindernes roller i landbruget fra 1945 til 2020. Det afsluttende kapitel omhandler "Landbokulturen under forvandling" og har tre beretninger fra virkelige landboliv under udvikling. Bogen er skrevet af et forfatterteam af 11 landbrugshistorikere fx Niels Kærgård, professor emeritus, og Peter Bavnshøj, som er museumsinspektør på Det Grønne Museum.
Flot og rigt illustreret værk om dansk landbrugshistorie, som med et bredt team af forfattere kommer omkring alle aspekter af landbrugets status og udvikling, og som på den måde også er et fagligt indspark til debatten om dansk landbrugs fremtid.
En kritisk bog er fx Farvel til dansk landbrug.