Bøger / faglitteratur

Dansk og den mundtlige prøve : undervisning i at undersøge og tale om tekster


Beskrivelse


Om danskundervisningen i folkeskolens ældste klasser der sigter mod 9.-klasseprøven i mundtlig dansk (prøveform A og B). Bestemmelser for prøven gennemgås med forslag til hvordan læreren og eleverne bedst forbereder sig til og gennemfører prøven mm.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2018

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 18. sep. 2018

Om danskundervisningen i folkeskolens ældste klasser, med sigte mod den mundtlige afgangsprøve. Bogen behandler elevernes kompetencer til at undersøge tekster og deres kontekst samt til at formidle det. Bogen henvender sig til dansklærere i folkeskolens ældste klasser samt vejledere og studerende.

Bogen gennemgår bestemmelserne for den mundtlige prøve i dansk i folkeskolen og kommer med forslag til, hvordan læreren og eleverne bedst forbereder sig til at gennemføre prøven. Dette kædes sammen med forslag til, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, så der sigtes mod, at eleverne lærer noget, som de ikke alene har brug for til prøven, men også har brug for som privatpersoner og borgere i job og fortsat uddannelse. Bogen er skrevet af Bodil Nielsen og Charlotte Rytter.

Fantastisk god og anvendelig bog for lærere, vejledere og studerende, der har brug for at fordybe sig i reglerne og undervisningen i forbindelse med afgangsprøven i mundtlig dansk i folkeskolen. Bogen kan læses grundigt med et rigtig stort udbytte samt bruges som opslagsbog i henhold til regler og bestemmelser omkring prøven.

Der findes to andre bøger med gode eksempler på forløbet frem mod afgangsprøven i mundtlig dansk: Fiktion og fortolkning. - - Vejledning og kommentarer og Fakta og forståelse. - - Vejledning og kommentarerFiktion og fortolkning -- Vejledning og kommentarerFakta og forståelse -- Vejledning og kommentarerDer findes to andre bøger med gode eksempler på forløbet frem mod afgangsprøven i mundtlig dansk: Fiktion og fortolkning. - - Vejledning og kommentarer og Fakta og forståelse. - - Vejledning og kommentarer.


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 2 (2019)

af

af

Berit Rye Windfeld

Årg. 67, nr. 2 (2019)