Bøger / faglitteratur / guides

Dansk Vestindien : en guide til historie og oplevelser


Beskrivelse


Guide i tekst og billeder til 250 års historie i Caribien, til dansk kolonihistorie og til nutidens Caribien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 5. sep. 2013

Bogens undertitel "en guide til historie og oplevelser" beskriver godt bogens hovedsigte og anvendelighed. Den henvender sig til historisk interesserede og til interesserede i den tidligere danske tropekoloni, der i 1917 blev solgt til USA. Der arrangeres mange rejser dertil og bogen kan bruges som baggrundsviden om øerne i dag og om Danmark som kolonimagt.

Forfatteren Ebbe Larsen har en fortid som kortfilminstruktør og tv-mand. Han er foredragsholder og forfatter til flere bøger. Han har rejst til Dansk Vestindien talrige gange og har samlet sin viden fra research i historiske arkiver bl.a. Rigsarkivet og erfaring fra egne rejser. Han skriver om hver af de tre øer St. Thomas, St. Jan og St. Croix, om natur og særpræg og deres fælles historie. Bogens stof bliver formidlet personligt i et let og underholdende sprog. Bogen virker faktisk som en række dokumentarudsendelser. Den er gennemillustreret med farvefotos.

I 2012 udkom Dansk Vestindien : en praktisk rejseguide. I 2013 udkom Turen går til De vestindiske Øer i en ny udgave. Sidstnævnte er den fyldigste, Fælles for dem alle er en kærlighed og interesse og personlig vinkling til rejsemålet. Ebbe Larsens bog udmærker sig ved sit gode udstyr, gode billeder, tydelig typografi og let formidling. Den er skrevet som en introduktion til øerne, ikke som en rejseguide med faktastof.

God introduktion til Dansk Vestindien med vægt på historie og natur. Nydelig veludstyret bog med en god og underholdende tekst.