Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danske kongegrave. Bind 2


Beskrivelse


Om danske kongers og dronningers gravsteder fra Kong Gorm til Frederik den 9. og dronning Ingrid.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. nov. 2014

Imponerende kulturhistorisk værk i 3 bind om de danske kongegrave fra Gorm den Gamle til Frederik 9. og Dronning Ingrid. Forord af Dronning Margrethe. For historisk interesserede.

Trebindsværk på akademisk historisk niveau, der i kronologisk rækkefølge med tekst og mange illustrationer besøger og beskriver de danske kongers gravmæler. Vi starter i bind 1 med Gorm den Gamle og Thyra Danebod, går videre til Harald Blåtand, Gunhild og Tove, og bindet afsluttes med Erik 6. Menved og Ingeborg. Bind 2 følger kongerækken med Christoffer 2. og Euphemia, Valdemar 4. Atterdag og Helvig, Christian 4., Anna Cathrine og fru Kirsten og bind 2 slutter med Frederik 3. og Sophie Amalie. Bind 3 starter med Christian 5. og Charlotte Amalie, Christian 7. og Caroline Mathilde og slutter med nuværende Dronning Margrethes forældre, Frederik 9. og Ingrid. Bagerst bl.a. stamtavler over danske kongeslægter. Fra dronning Margrethes forord: "Bogværket "Danske Kongegrave" er en krønike om danske kongers og dronningers gravsteder i mere end tusind år." Alle 3 bind er redigeret af kunsthistorikeren Karen Kryger.

Flot historisk mammut-værk af sikker blivende værdi. Bøgerne er velegnede både til fordybelse og til opslag. Måske kan de også inspirere til at følge kongegravene kulturhistorisk rundt i Danmark og i udlandet.

Unikt kulturhistorisk værk. Der findes ikke andre bøger at sammenligne med.


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2014

af

af

Bent Blüdnikow

d. 8. dec. 2014


Weekendavisen

d. 21. nov. 2014

af

af

Vibe Termansen

d. 21. nov. 2014


Personalhistorisk tidsskrift

2015

af

af

Charlotte Lindhardt

2015


Heraldisk tidsskrift

Bd. 12, nr. 113 (2016)

af

af

Ronny Andersen

Bd. 12, nr. 113 (2016)