Dette er den første af i alt seks planlagte bind i en serie om forskellige verdensreligioner set i en nutidig dansk sammenhæng. Bogen er rettet mod undervisningen i gymnasiet efter den nye reform, så den kan benyttes tværfagligt fx med historie og samfundsfag samt til almen studieforberedelse.
Forfatteren er ph.d. i religionsvidenskab, cand.mag. i religionshistorie og japansk. I bogen beskrives buddhistisk historie, nutidig buddhisme opdelt i tre underordnede temaer: det religiøse samfund, buddhistisk praksis og buddhistiske værdier. Bogen fortæller hvordan dansk buddhisme forholder sig i forhold til buddhismen i lande som Vietnam, Thailand, Tibet og Japan, ligesom den viser, hvordan buddhismen kommer til udtryk herhjemme via tekster fra danske buddhister mv. Buddhistisk etik, religiøse idealer, politik og forholdet til psykologi og erhvervsliv er nogle af de områder, hvor buddhismen har en indflydelse i dagens samfund.
Forfatterens Dansk dharma - buddhisme og buddhister i Danmark, er en mere akademisk og detaljeret tilgang, mens nærværende titels tilgængelighed lettes ved de indskudte teksteksempler i farvede bokse og farvefotos. Til gengæld er den så undervisningsorienteret, at andre titler, der findes om buddhismen generelt, vil være mere naturlige som tilbud til de, der vil have en introduktion til emnet.
Denne gymnasiale undervisningsbog giver et udmærket indblik i, hvordan buddhismen udfolder sig, og hvilken plads den har i dagens samfund.