Bøger / faglitteratur

Darkmarket : cybertyve, cyberpoliti og dig


Beskrivelse


Historien om det 21. århundredes store trusler: cyberkriminalitet, cyberkrig og cyberindustriel spionage og om hvordan kriminelle hackere kan få adgang til alle informationer, misbruge dem og sælge dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2012

af

af

Kent Skov

d. 22. aug. 2012

Bogen har en stor målgruppe både blandt de unge/opgaveskrivende og de interesserede i virkelige kriminalsager. Den udfylder et hul på dansk om cyber-kriminalitet, et fænomen man helt sikkert kommer til at høre mere til.

Næsten dagligt modtager vi opfordringer i mail-boksen om at "sikre" kreditkortet ved at opgive bank- eller kontooplysninger. De efterhånden ret vellignende mails ligner noget fra banken. Fænomenet hedder "phishing" og er et af de hastigt voksende svindelfænomener inden for cyber-kriminalitet. Bogen her af den engelske journalist, historiker og forfatter handler om de kriminelle hackermiljøer og politiets jagt på dem, der i stigende omfang har organiseret svindlen og angiveligt høster store summer på, at folk selv opgiver personlige oplysninger. Bogen beskriver phishing, identitetstyveri og anden relateret netkriminalitet. Forfatteren har opsøgt nuværende og tidligere hackere, sikkerhedschefer i Google m.fl. og researchet i det uigennemskuelige miljø af kriminelle bl.a. i det såkaldt DarkMarket netværk. Bogen giver med en række konkrete sager, personer og miljøer god indsigt i fænomenet. MG har også skrevet den opsigtsvækkende McMafia, der satte fokus på den internationale kriminalitet, der omfatter narkohandel og hvidvaskning af penge.

Der findes ikke umiddelbart andet på dansk i monografiform om emnet, der dog ofte er omtalt i dagblade og magasiner.

Spændende og levende kulegravning af den stigende internationale aktivitet inden for cyber-kriminalitet.


Weekendavisen

d. 31. aug. 2012

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. aug. 2012Informationer og udgaver