Bøger / faglitteratur

Darwinbogen


Beskrivelse


Debatterende citatsamling og debatbog om Charles Darwins evolutionslære, set fra et kristent synspunkt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 16. dec. 2009

Bogen henvender sig til evolutionshistorisk og idehistorisk interesserede læsere med en kristen baggrund.

Forfatteren er norsk lærer med interesse for Darwin. Han er skribent ved det kristne tidsskrift Origo. Bogen er en citatsamling og debatbog om Darwins evolutionslære. Bogen vil afsløre ukendte sider af Darwins skrifter set i lyset af hvad forfatteren kalder de sidste tredive års stigende kritik. Der er ganske få ukendte citater fra Darwins breve. Resten er pluk og udvalgte citater ude af kontekst fra Darwins allerede kendte værker samt fra hans tilhængere og kritikere. Hovedsagelig fra hans egen samtid eller tiden umiddelbart efter. Mange af eksemplerne tager udgangspunkt i darwinisters påståede postulater. Blandt de afsløringer, som angives som sensationelle er, at Darwin var racist over for naturfolk, og at hans tilhængere har tillagt ham opdagelser som ikke var hans egne. Sprogligt er bogen letlæselig og forståelig.

Der er udkommet en håndfuld bøger af og om Darwin og hans evolutionslære i anledning af Darwin-året, bl.a. en nyoversættelse af førsteudgaven af hans hovedværk Arternes oprindelse, 2009. Læsere som foretrækker Darwins lære i kontekst kan bruge den.

Debatterende citatsamling som med opstillede postulater fra darwinister kan bruges af skeptikere til at bekræfte deres synspunkter.