Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Date med en engel


Beskrivelse


En ca. 17-årig dreng lever det vilde liv med stoffer og alkohol. Efter mødet med Miriam overvejer han at stoppe med stofferne, men indser sin afhængighed og at det ikke kan lade sig gøre. Men valget får store konsekvenser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2008

Bogen henvender sig til unge, fra 14 år og op.

Bogen er skrevet af den debuterende forfatter Ronnie Andersen. Ronnie Andersen har gået på forfatterskolen for børnelitteratur 2004-2006. Bogen handler om Lars Martin der lever det vilde liv med stoffer og alkohol, men en dag møder han Miriam. Efter mødet med Miriam overvejer Lars Martin at stoppe med stofferne, men han indser at han er blevet så afhængig at det ikke kan lade sig gøre. Men det skal vise sig at være et valg der får store konsekvenser. Ronnie Andersen skriver godt, meget levende og med meget dialog. Bogen er bygget op som en slags manuskript til en film. I bogen er der heller ikke kapitler, men scener. Tit er der i scenerne undertitler som "voiceover", "flashback" og "klip til" som yderligere bidrager til give bogen filmpræg.

Bogen er et frist pust i mængden af ungdomsbøger om stoffer. I forhold til de andre er det formen i Date med en engel, der især skiller sig ud.

En god bog om et eviggyldigt emne. Historien er måske hørt før, men aldrig serveret sådan her.


litteratursiden.dk

d. 28. jan. 2008

af

af

Rikke Bødker

d. 28. jan. 2008

En frelsende engel, smuk som en drøm med et pust af virkeligheden. Men kan den hjælpe i en verden, hvor alt handler om stoffer og det næste trip. Danny ser verden som en film, og en labyrint han farer...


Berlingske tidende

d. 19. jan. 2008

af

af

Mai Misfeldt

d. 19. jan. 2008