Bøger / faglitteratur / erindringer

Datter af Østen


Beskrivelse


Pakistans tidligere premierminister (f. 1953) skildrer begivenhederne under General Zia-styret i de år, hun og hendes familie var ofre for krigsretstilstanden, fra hendes far blev styrtet i 1977, til hun selv kom til magten i 1988. Samt en beskrivelse af 1990'ernes politiske udvikling i Pakistan og hendes forberedelser til at vende tilbage til Pakistan i 2007.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kresten Søe Christensen

2007

For læsere af politikerbiografier og aktuel historie.

Åbenhjertige erindringer af et kompromisløst politisk menneske i den islamiske verden, som nu aktuelt er tilbage på scenen i Pakistan. Hendes far var landet første demokratiske premierminister og blev styrtet i 1977. Bogen starter med militærstyrets henrettelse af faderen og de hårde år under General Zia-styret, hvor hun og familien i lang tid var fængslet. Selv kom hun til magten 1988 og igen 1993, men blev begge gange fjernet fjernet efter anklage for korruption. Anklager som her afvises som personlig forfølgelse, men som stadig klæber til hendes person. Både derfor og generelt skal hendes selvbiografi som aktiv toppolitiker selvfølgelig tages med et gran salt, men bogen er spændende skrevet og giver - selv om den ofte fordyber sig meget i detaljer - et fint indblik i magtspillet og fronterne i det splittede land især i perioden 1979-88. Bhutto brænder for demokratiet, kvindernes og folkets rettigheder og Pakistans udvikling, hvor hun specielt anser kampen mod de fundamentalistiske islamiske kræfter som central. Erindringerne rummer også en del personstof om fx kærligheden til familien og beundringen for den forgudede far.

En ny udgave af Østens datter, 1989, som bør erstattes. Nyt forord, indledning og 2 ekstra kapitler fører erindringerne op til 2007.

En genudgivet højaktuel men også ofte vel detaljeret erindringsbog, som giver indblik i Pakistan og en unik kvindelig politiker, der netop nu gør comeback.