Bøger / faglitteratur

David Easton


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 6. juni 2011

En forholdsvis svært tilgængelig introduktion som primært retter sig mod studerende og forskere på højere læreanstalter.

David Easton er en af den moderne politologis pionerer. Han er født i Canada i 1917 og stadig aktiv underviser i Californien. Lektor Henrik Bang, Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet har skrevet denne introduktion til Easton og nyfortolket hans politiske systemmodel. Bogen kommer i serien om Statskundskabens klassikere, som kort præsenterer interesserede for klassiske forfatterskaber. Udover en kort biografi rummer bogen en analyse af væsentlige elementer i forfatterskabet og korte tekstuddrag. Bogens ambition er at skabe fornyet interesse for Easton, som på trods af sine væsentlige bidrag til politologien ikke er videre kendt.

Om Eastons forskning foreligger på dansk bl.a. ph.d.-afhandlingerne af Pia Vedel Ankersens Den politiske legitimitets oprindelse, 2006 og Jesper Myrups Kampen om autoritet i politisk teori, 2005. Derudover enkelte andre politologiske studier fra 1990'erne og ældre. I serien er tidligere udkommet bøger om Carl Smitt, John Rawls, Michel Foucault og Hannah Arendt. Flere er under forberedelse.

En kompetent kortfattet introduktion til den amerikansk-canadiske politolog og en fortolkning af hans politiske systemmodel.


Økonomi & politik

Årg. 84, nr. 3 (2011)

af

af

Palle Svensson

Årg. 84, nr. 3 (2011)