Bøger / faglitteratur

De bedste staldtips


Beskrivelse


Forfatteren videregiver de bedste staldtips fra de gamle staldmestre og ridelærere, som kan blive en hjælp til at opnå en bedre føling med hesten og mestre kunsten at ride.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. juni 2008

Lille fagbog og opslagsværk, der samler gammel viden fra europæiske rit- og staldmestere. Den som pønser på en første tur i sadlen kan naturligvis have fornøjelse af bogen, men umiddelbart vil bogen især tiltrække de mere drevne hestefolk, lidt til praktisk brug, og mere som kuriøs samling af gammel hesteviden.

Forfatteren, tysk journalist og erfaren rytter, kender jeg fra andre bøger, på dansk fx Ting du selv kan lave til hesten, 2002. Hun har også skrevet andre bøger med staldtips, fra 1995 Staldtips og fra 1999 Flere staldtips. Denne nye bog er ikke nogen sammenskrivning af fx de to foregående bøger, men Christiane Gohl samler her gammel hesteviden fra dengang heste var en essentiel del af menneskelivet, og ikke som nu blot en om end dejlig hobby. Og ingen tvivl om, at man som i så mange andre tilfælde kan lære meget af de "gamle". Bogen er inddelt i forskellige temaer. Her er fx et afsnit om problemheste. Der er fx råd om heste som lidt for ivrigt tripper fremad med fare for at løbe løbsk fra hestekenderne Balassa, von Kran eller Fillis. Hvert afsnit har indsatte bokse med præcise råd fx på, hvad man som rytter gør, hvis man mærker hesten er på vej til fx at løbe løbsk Jeg savner et personregister med de mange historiske hestekendere.

Der er ikke den endegyldige bog med staldtips, men en interessant samling af hesteviden baseret på erfaringer fra den traditionelle centraleuropæiske ridetradition.

Udmærket som supplement til andre hestebøger på hylden.