Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De Fem og "Sorte Maske" : en ny historie med Enid Blyton's personer


Beskrivelse


De 5 bliver i deres sommerferie inviteret på krydstogt i Middelhavet. Men uhyggen breder sig, da det viser sig, at forbryderen "Sorte Maske" er med om bord.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Kamp (børn)

d. 18. dec. 2018

I nr. 28 i rækken af De 5 bøgerne er de unge detektiver på krydstogt i Middelhavet. En international tyv, »Sorte maske«, opererer på luksuslineren. Med vanlig kløgt og snilde afslører de 5tyven, der så længe har narret hele verden. Desværre er skurken børnenes ven, den »sympatiske« tryllekunstner, hvilket den opvakte læser ville have gættet længe før de 5, men som et af børnene ibogens begyndelse filosofisk udtrykker det: »Et krydstogt er som det virkelige liv. Man møder alle mulige slags folk: gode og onde!« Historien med E. Blytons personer er som Voiliers øvrigeforsynet med Jean Sidobres tegneserieill. Disses tekst svarer slet ikke til bogens egentlige tekst. Beretningen rummer en vis langstrakt spænding, som ødelægges totalt af børnenes selvtilfredseholdning. Teksten er fyldt med klicheer og fordomme. Miljøet virker kunstigt og helt passé i betragtning af, at bogens franske originaludgave er kommet i 1974. Et meget trivielt serieprodukt.Læsealder fra 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Flemming Dehn (skole)

d. 18. dec. 2018

Så er de her igen - de fem. Denne gang på krydstogt i Middelhavet med luksuslineren Havørnen. Og der er spænding om bord - den internationale tyv, bedrager og spion »Sorte maske« har meldt sinankomst, og med de eksklusive gæster, der skal med på denne drømmerejse, ja - så . . . Langsomt og sikkert begynder gæsterne at miste halssmykker og penge. Når man går fra borde sker der overfaldog udplyndringer. Trods nervøsitet fortsætter alle rejsen, og så kan løjerne jo fortsætte frem til den overraskende slutning. Bogen har tempo og spænding - en seriebog på seriebogens præmisser. Deter børnene, der kan og vil, - de voksne glor, vrisser, griner eller roser. De fem har det skønt i krimimiljøerne, og deres læsere vil/kan glæde sig til bog nr. 28, som er en af de bedre i serien.Illustreret + »hjælpende« talebobler.