En kritik af Sveriges mangfoldighedspolitik set fra et venstrefløjsperspektiv. For sociologer, politikere og alle, der beskæftiger sig med politik på et mere teoretisk og overordnet niveau.
Sædvanligvis er det højrefløjen, der er kritisk overfor indvandring og ideologien om et mangfoldigt samfund. Denne gang kommer kritikken fra den venstreorienterede side af det politiske spekter. Pointen i bogen er, at diskursen om, at der skal udarbejdes mangfoldighedspolitikker i alle institutioner er i strid med lighedsprincippet i samfundet. I det øjeblik, man giver særlige befolkningsgrupper særlige fortrin og privilegier er alle ikke længere lige. Forfatteren ser også en romantisering af det eksotiske og ligefrem en ulighedsdyrkelse. Det er svenske forhold, der diskuteres med uddannelsesverdenen som eksempel, men tænkningen og pointer kan godt overføres til andre lande. Bogen bygger på et væld af videnskabelige teoretikere og bevæger sig på et teoretisk og akademisk niveau.
En anderledes tilgang og syn på det multikulturelle samfund. Yderst aktuel lige her op til det svenske valg og et Sverige i voldsom politisk forandring. Niveauet er dog for højt og teoretisk til, at det bliver en debatbog for de mange, og spørgsmålet er, hvor meget debat, den derfor kommer til at give. Vil på grund af formidlingsformen kun nå de få i akademiske kredse.
Om samme problemfelt: Multikulturalismens fælder, der prøver at nuancere debatten om det multikulturelle.