Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De grønne djævle


Beskrivelse


Dræbersneglene kommer tættere på huset. De er mange, de er sultne og de spiser alt. Det eneste spiselige på hele øen er Iljo, Luna og deres far. Og det er umuligt at få hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 12. aug. 2008

Dette fængslende gys er velegnet til lystlæsning fra 9 år og opefter. Fortællingen rummer mange af gysergenrens elementer og er derfor også velegnet til undervisningsmæssig anvendelse i forbindelse med danskfagligt arbejde med gysergenren.

Iljo, Luna og deres far er på ferie på en hyggelig lille ø. Ferien bliver dog langt fra hyggelig, da grønne dræbersnegle huserer på øen og spiser alt levende. Det eneste spiselige på øen er faktisk Iljo, Luna og deres far. Og de kan ikke komme væk eller i kontakt med omverdenen. Bogen har lix 14 og indgår i den blå dingoserie, hvortil Søren Vagn Jacobsen også har skrevet krimiserien med titler som Den bulgarske rose, 2008 og Nøglen til nr. 61, 2004. Craig Stephens' illustrationer fanger stemningen i gyset godt og er med til at give læseren suget i maven.

De fleste børn og unge er vilde med gysergenren, og der udgives derfor store mængder gyserfortællinger for denne målgruppe. Er man begejstret for den form for gys, hvor naturens ufarlige elementer ændrer karakter og pludselig bliver livsfarlige, bør man også læse Paul Jennings serie Langt ude fra 2002.

Godt letlæst og handlingsmættet gys med et godt plot.