Bøger / faglitteratur / sygehistorier

De indre lys


Beskrivelse


Korte, filosofisk reflekterende tekster om at være kræftpatient og nyde livet, selvom man har kræft, skrevet af journalisten Hanne Foighel (f. 1956).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. feb. 2020

Korte, filosofisk reflekterende tekster om at være kræftpatient og nyde livet selv om man har kræft. Oprindeligt skrevet som klummer til et dagblad. For selvbiografi- og essaylæsere samt interesserede i sygdomsberetning med filosofisk tilgang.

Forfatteren er dansk biolog og korrespondent i Mellemøsten. Bogens korte afsnit foregår delvist i Tel Aviv, hvor hun bor og modtager behandling for alvorlig kræft. Der er erindringsmæssige glimt fra hendes 63-årige liv, beretninger fra kræftafdelingen og filosofisk reflekterende kommentarer til livet og døden. Forfatteren har også skrevet Et land der fortærer sine egne om kvinder i Israel. De foreliggende tekster har tidligere været bragt som klummer i Kristeligt Dagblad.

Både den biologiske og journalistiske baggrund mærkes i de velskrevne tekster, der i sammenhæng giver en smuk, vedkommende og meningsfuld læseoplevelse. Man får et fint indblik i hvad det vil sige at være kræftpatient og de overvejelser, der kan følge med, uden at det på noget tidspunkt bliver emotionelt.

Kan sammenlignes med Henning Mankells En alvorlig historie om glæden ved livetAt vælge sit liv, som også rummer en del civilisationskritik. Eller med At vælge sit liv, der også har delvist fokus på andre store emner end det at være sygKan sammenlignes med Henning Mankells En alvorlig historie om glæden ved livet, som også rummer en del civilisationskritik. Eller med , der også har delvist fokus på andre store emner end det at være syg.


Kristeligt dagblad

d. 24. mar. 2020

af

af

Claus Grymer

d. 24. mar. 2020