Bøger / faglitteratur

De øst- og centraleuropæiske lande : geografi, politik, historie, økonomi


Beskrivelse


Beskrivelse af en række øst- og centraleuropæiske lande med detaljer om bl.a. religion, samfundsmæssige, økonomiske og politiske forhold samt historie,med vægt på tiden efter Anden Verdenskrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2013

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 17. jan. 2013

Henvender sig til studerende og undervisere på handelsskole- og gymnasieniveau og videre op. Er dog også meget relevant for folkeskolelærere som opslagsbog, og i det lys er bogen også relevant for skolebibliotekerne.

En beskrivelse af alle øst- og centraleuropæiske lande samlet i en bog. Dog mangler Rusland, bortset fra Kaliningrad. Selv om det er mere end tyve år siden, muren faldt, vil mange nok fortsat blive lidt fjerne i blikket, hvis man bliver bedt om at fortælle lidt om nogle af de nye lande på Europakortet. Det råder Dehn-Nielsen bod på i sin nye bog, som desværre er uden illustrationer. Hovedvægten er lagt på landenes historie, som er en udmærket gennemgang. Det er dog ikke ved alle lande, at man kan finde navnet på den nuværende præsident eller statsminister. De fleste statistiktal om befolkning, BNP, beskæftigelse mv. er også noget ujævne og nogle endda flere år gamle, og det er nok bogens svageste punkt, for heller ikke i litteraturlisten er der henvist til hjemmesider for fx Eurostat, Verdensbanken eller UNDP, hvor man kan søge nyere tal frem.

Hæfterne i serien Lande i lommeformat er tilsvarende opbygget og endda bredere og dybere end artiklerne i Dehn-Nielsens bog. Hæfterne har desuden den fordel, at de revideres efter tre-fire år.

Fordelen ved Dehn-Nielsens bog er, at alle øst- og centraleuropæiske lande - undtagen Rusland - er samlet i en bog, og den kan suppleres af hæfterne i serien Lande i lommeformat.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 197 (2013)

af

af

Rasmus Østergaard

Nr. 197 (2013)