Bøger / faglitteratur / biografier

De overlevede : de blev født i en koncentrationslejr : tre stærke beretninger


Beskrivelse


Om de tre jødiske kvinder, Priska Löwenbeinová, Rachel Abramczyk og Anka Nathanová, der i de sidste måneder af 2. verdenskrig fødte deres børn i koncentrationslejr, og kæmpede for deres eget og børnenes liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 1. sep. 2015

Spændende bog om tre jødiske kvinders kamp for overlevelse under holocaust. For læsere med interesse i 2. verdenskrig.

Kvinderne, som alle er i 20'erne da krigen begynder, får det til fælles, at de alle tre føder et barn under umenneskelige forhold i krigens sidste dage. Man får skiftevis historien fortalt af de tre kvinder, da de faktisk aldrig mødte hinanden hverken under eller efter krigen. De er alle tre gifte, men bliver, som så mange andre, adskilt fra både mand og familie under ophold i koncentrations- og arbejdslejre. Mirakuløst overlever både de og deres nyfødte børn. Andre kvinders beretninger bliver også fortalt som supplement til Priska, Rachel og Ankas historier. Bogen indeholder desuden informationer om krigen og fakta om koncentrationslejrene og dødstallene.

En medrivende og velskrevet beretning, som er svær at lægge fra sig. Der er tilpas med baggrundshistorie fra de tre kvinder, så man får en personlig beskrivelse af deres lidelser og prøvelser i både ghettoer, koncentrationslejre og arbejdslejre. De mange skildringer fra andre fanger gør, at fortællingen ikke bliver ensporet.

Der findes rigtig mange bøger med vidneberetninger fra holocaust, disse er set med en kvindes syn: Vidner fra holocaustEfter AuschwitzHelgas dagbogTo ringe, Efter Auschwitz, Helgas dagbog og To ringeDer findes rigtig mange bøger med vidneberetninger fra holocaust, disse er set med en kvindes syn: Vidner fra holocaust, , Helgas dagbog og To ringeDer findes rigtig mange bøger med vidneberetninger fra holocaust, disse er set med en kvindes syn: Vidner fra holocaust, Efter Auschwitz, og To ringeDer findes rigtig mange bøger med vidneberetninger fra holocaust, disse er set med en kvindes syn: Vidner fra holocaust, Efter Auschwitz, Helgas dagbog og .