Spændende og velskrevet kulturanalyse af den snart 50 år gamle Roskilde Festival, med mange flotte fotografier. For læsere interesserede i festivalen eller dansk kultur-/samfundshistorie.
Roskilde Festivalen er en institution i dansk musik- og kulturliv, og i 2021 fylder festivalen 50 år. Meget er sket siden siden den første festival, som var præget af idéer fra ungdomsoprøret. I essayistisk form analyserer og dissekerer journalist ved Weekendavisen Anna Ullman (f. 1979) festivalens kulturelle udvikling, og hvilken afsmittende virkning den har haft på dansk kulturliv. Hun reflekterer bl.a. over, hvordan festivalens oprindelige anarkistiske ånd, præget af 68-generationen, stadig gennemsyrer organisationen, og hvordan festivalen har formået at implementere nye kulturelle strømninger som fx metoo. Bogen bygger på en række skriftlige kilder og interviews. I stort format og med mange billeder.
Nogen kronologisk gennemgang af festivalens historie er der ikke tale om. I stedet har vi at gøre med en analytisk gennemgang af festivalens historie, suppleret med personlige refleksioner. Vinklingen er lettere akademisk, men rent sprogligt kan alle være med. De mange flotte billeder understreger bl.a. festivalens kulturelle udvikling.
Der findes ikke andre nyere udgivelser, der forholder sig kulturanalytisk til festivalen. Søger man beretninger fra festivalen kan disse bl.a. findes i Roskilde storiesPå Roskilde og På RoskildeDer findes ikke andre nyere udgivelser, der forholder sig kulturanalytisk til festivalen. Søger man beretninger fra festivalen kan disse bl.a. findes i Roskilde stories og .