Bøger / skønlitteratur / roman

De sidste venner


Beskrivelse


Historien om advokaterne Edward Feathers & Terry Veneering fortsætter. De to ældre herrer er nu bosat i England, hvor deres fordums kærlighed til den samme kvinde og årelange konkurrence indeholder elementer af noget, der næsten kunne betegnes som venskab.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2016

af

af

Sanne Caft

d. 20. dec. 2016

Historien om det komplicere venskab/fjendskab mellem de to mænd, der har det samme arbejde, er forelsket i den samme kvinde og alligevel er vidt forskellige. Tredje bind i serien "Gamle Filth".

Britiske Jane Gardams historie i serien om "Gamle Filth" fortsætter med de to hovedpersoner relokeret til England, hvor deres årelange fjendskab fortsætter dog med den krølle, at ud af årelangt fjendskab vokser et tentativt venskab. Men hemmelighederne er der stadig og ikke alt tåler dagens lys. Denne titel i trilogien fokuserer på Terry Veneering historie. Forsiden viser tydeligt forfatternavn og titel på en baggrund af ternet stof. Som i tidligere bind er historien oversat af Jakob Levinsen.

Tredje bind holder niveauet fra de tidligere. Historien er snirklet på den gode måde og bærer forfatterens karakteristiske elegante sprogbeherskelse, elegant oversat til dansk. Er alt i alt en udfordrende og givende læseoplevelse. Her er tale om intelligent fiktion med fokus på nuancerede persontegninger og stærk miljøtegning.

På samme måde som hos canadiske forfatter Robertson Davies udspiller bindene i trilogien sig sideløbende med mængder af tidsmæssige spring og med skiftende fokus på de tre hovedpersoners baggrund og indbyrdes relationer. Minder også sine steder strukturelt om Alexandria-kvartetten af Lawrence Durrell.


litteratursiden.dk

d. 10. feb. 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 10. feb. 2017

Fornem afslutning på trilogien om Gamle Filth. Man smiler undervejs, men må tøre en tåre bort fra øjenkrogen. Vi er nået til den tredje bog om i serien om Gamle Filth, en velskrevet trilogi om det bri...


Weekendavisen

d. 17. mar. 2017

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 17. mar. 2017