Bøger / faglitteratur til børn / quizbøger

De små dyrequizzer for 5-7 årige


Beskrivelse


Ca. 900 spørgsmål om dyr og dyreliv for de 5-7 årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Inge Lykke

d. 31. mar. 2011

Bogen henvender sig til de 5-7-årige. Det er en voksen, som skal stille spørgsmålene og kende svarene, da der ikke er svar på quizzerne i bogen. Kan bruges som evaluering efter et tema om dyr, og til quizlege i indskolingen.

Bogen indeholder 900 opgaver om dyr, som målgruppen normalt kender. Der tages hensyn til børnenes sproglige og begrebsmæssige udvikling gennem spørgsmål fordelt på kategorierne: Udseende, unger, sange og rim, eventyr, levested, arter, hvad gør dyrene og lidt blandede spørgsmål. Mange af dyrene går igen i de forskellige kategorier, så børnene opnår en god del paratviden om hvert enkelt dyr. På forsiden er et farvefoto af et girafhoved, ellers er der kun tekst i bogen, hvor spørgsmålene står i en lodret række ned over de små sider i næsten lommeformat.

I samme serie, for samme målgruppe, er tidligere udkommet De små quizzer 1-2-3 og De små julequizzer. Der findes ikke i forvejen titler til de små, som kun handler om dyr.

Bogen er god at have med sig som lærer eller pædagog, hvis man har ti minutter til overs i en lektion. De fleste børn kan godt lide dyr og ved meget om dem. Det er sjovt at svare rigtigt i en quiz, men også at lære mere. Bogen rammer fint børnenes niveau, og bygger videre herpå. Kan varmt anbefales.